Market Rucola and Wild Cress Salad with Pistachio Aillade By: Nancy Silverton

Rating: 
Yield: 
Serves 4 to 6
Ingredients: 

For the Salad
8 cups of lettuce mix (rucola and wild cress)
2 avocados cut into 8ths length wise
1 red onion, sliced into 1/8 inch thick rounds
2 ounces of lemon vinaigrette
20 oro blanco segments, membrane removed
1 cup whole pistachios
1 cup picholine olives
1 lemon
Salt to taste
Cracked black pepper to finish

For the Lemon Vinaigrette
¼ cup minced shallots
¼ cup fresh lemon juice
1 tablespoon champagne vinegar
1 teaspoon kosher salt, plus more to taste
½ cup extra- virgin olive oil
½ teaspoon freshly ground black pepper, plus more to taste

For the Pistachio Aillade
¼ cup of pistachios, chopped
Small pinch of maldon sea salt
2 garlic cloves, zested
Zest of 1 lemon
2 tablespoons whole pistachios, shelled
7 tablespoons pistachio oil
¼ teaspoon salt

Instructions: 

To make the Salad
Spread the aillade evenly across 4 to 6 plates.

In a mixing bowl, season the lettuce mix with salt and toss to combine, dress with the lemon vinaigrette. (season with more salt and lemon juice to taste) Season the avocado slices with salt and lemon juice.

On the plates, layer avocado slices, oro blanco segments, onions, pistachios, and picholine olives on the aillade. Top with the lettuce mix and continue to layer 3 times.

To make the Lemon Vinaigrette
Combine the shallots, lemon juice, vinegar, and salt in a small bowl. Set the bowl aside for 5 to 10 minutes to marinate the shallots. Add the olive oil in a slow, steady stream, whisking constantly to combine. Stir in the pepper. Taste for seasoning and add more salt or pepper, if desired. Use the vinaigrette or transfer it to an airtight container and refrigerate it for up to three days. Bring the vinaigrette to room temperature and whisk to recombine the ingredients before using.

To make the Aillade
In a mortar and pestle - combine the chopped pistachios, maldon, garlic, and lemon zest into a paste. Slowly drizzle in the pistachio oil, adding more salt to taste.

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재미 있는 사실

탄수화물이 많은 음식과 함께 피스타치오를 먹으면 예상 혈당 수치를 낮추어 당뇨병 위험을 줄이는 효과가 높은 것으로 나타났습니다.

Penn State 주립대학 연구 결과에 따르면 피스타치오가 스트레스에 대한 신체의 생물학적 반응에 좋을 영향을 미치는 것으로 나타났습니다.

일회분 피스타치오(300mg, 8%)에는 오렌지(250mg, 7%)와 같은 양의 칼륨이 함유되어 있습니다.

피스타치오는 콜레스테롤 수치를 낮추고 심장 질환 위험을 줄일 수 있는 식물성스테롤이 풍부한 식품입니다. 동물 실험에서 식물성스테롤은 항암 효과가 있는 것으로 나타났습니다.

피스타치오의 일회 섭취량은 다른 나무 견과보다 많은 49개입니다.

49개의 피스타치오가 B6 일일 섭취량의 최대 20퍼센트를 제공하며 이는 아보카도 약 절반과 같습니다.

조리한 브로콜리 반컵보다 피스타치오 일회분(3g)에서 더 많은 식이섬유를 얻을 수 있습니다. 이는 오렌지나 사과와 같은 양으로 일일 권장량의 약 10퍼센트를 공급합니다.

USDA 식품 가이드 피라미드에 따르면 일회분 피스타치오는 대두 1온스와 같은 양의 단백질을 제공하고 육류, 가금류 또는 콩의 단백질 대체 식품으로 섭취할 수 있습니다.

피스타치오는 콜레스테롤이 없는 자연 스낵이며 포화 지방의 함량이 1.5그램에 불과합니다.

견과의 훌륭함을 축하해 주세요! 10월 22일은 미국 견과의 날이며 2월 26일은 미국 피스타치오의 날입니다!