Lowcountry Shrimp Tostada with Mango Pistachio Salsa By: Chef Ben Berryhill

Rating: 
Ingredients: 

2 pounds Fresh Shrimp, remove shells and veins
2 tablespoons BBQ spice
1/2 stick Butter, melted

Mango Pistachio Salsa:

1 cup Mango, peel, remove seed and small to medium dice
1/4 cup Whole Roasted Pistachios, lightly crushed
1 each Serrano Chile, minced
3 tablespoons Red Bell Pepper, remove seeds, ribs and finely diced
2 tablespoons Basil Leaves, Chopped (I used purple basil)
1 tablespoon Olive Oil
1 each Baby Romaine, remove and discard outer leaves, chop hearts
1/2 each Lime, juice
Salt, to taste
2 tablespoons Cotija, grated

Instructions: 

Lay shrimp flat on cutting board and line up backs to bellies and run a skewer thru the center, there should be 8-12 shrimp on each skewer. Season with BBQ spice and baste with melted butter. Cook over hot coals until done. Re-baste with melted butter.

For the Mango Pistachio Salsa:
Combine all ingredients and toss together. Place on top of fried round corn tortilla chips. Garnish with Cotija.

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재미 있는 사실

탄수화물이 많은 음식과 함께 피스타치오를 먹으면 예상 혈당 수치를 낮추어 당뇨병 위험을 줄이는 효과가 높은 것으로 나타났습니다.

Penn State 주립대학 연구 결과에 따르면 피스타치오가 스트레스에 대한 신체의 생물학적 반응에 좋을 영향을 미치는 것으로 나타났습니다.

일회분 피스타치오(300mg, 8%)에는 오렌지(250mg, 7%)와 같은 양의 칼륨이 함유되어 있습니다.

피스타치오는 콜레스테롤 수치를 낮추고 심장 질환 위험을 줄일 수 있는 식물성스테롤이 풍부한 식품입니다. 동물 실험에서 식물성스테롤은 항암 효과가 있는 것으로 나타났습니다.

피스타치오의 일회 섭취량은 다른 나무 견과보다 많은 49개입니다.

49개의 피스타치오가 B6 일일 섭취량의 최대 20퍼센트를 제공하며 이는 아보카도 약 절반과 같습니다.

조리한 브로콜리 반컵보다 피스타치오 일회분(3g)에서 더 많은 식이섬유를 얻을 수 있습니다. 이는 오렌지나 사과와 같은 양으로 일일 권장량의 약 10퍼센트를 공급합니다.

USDA 식품 가이드 피라미드에 따르면 일회분 피스타치오는 대두 1온스와 같은 양의 단백질을 제공하고 육류, 가금류 또는 콩의 단백질 대체 식품으로 섭취할 수 있습니다.

피스타치오는 콜레스테롤이 없는 자연 스낵이며 포화 지방의 함량이 1.5그램에 불과합니다.

견과의 훌륭함을 축하해 주세요! 10월 22일은 미국 견과의 날이며 2월 26일은 미국 피스타치오의 날입니다!